Aulumgaard A/S bygger på traditioner helt tilbage fra 1921. Biavlen var oprindeligt et familieforetagende, der er udviklet gennem flere generationer.

I 80’erne og i begyndelsen af 90’erne voksede Knud Hvams produktion af honning med stigende salg til detailhandlen. Med udgangspunkt i et ønske om at kunne tilbyde detailhandlen honning produceret efter gode håndværkstraditioner kombineret med professionel kommerciel indsigt stiftede Jan Jakobsen og Knud Hvam i 1996 Jakobsen & Hvam A/S. Virksomheden er siden vokset til at blive en af Skandinaviens største honningproducenter – nu under navnet Jakobsens A/S. Samtidig begyndte Knud Hvam at sælge udstyr og bifoder til biavlerne. Også dette forretningsområde voksede, og i 2008 blev de to områder delt op i hvert sit firma, og man byggede butik og lager til biavlsudstyr på den nuværende adresse Buntmagervej 18 i Aulum.

Den 1. juni 2017 blev Aulumgaard A/S opkøbt af Jakobsens A/S, som på den måde vil sikre sig så meget dansk honning som muligt – samt vil gå aktivt ind i videreudviklingen og også generationsskifte indenfor dansk erhvervsbiavl. Aulumgaard A/S fortsætter som et datterselskab af Jakobsens A/S.

Læs meget mere om Jakobsens her.